JAG LEVER..

Hej allihopa! Jag ville bara ge ett livstecken ifrån mig, hehe. Min mobil har blivit lite konstig när man ska överföra bilder till datorn, så därför blev jag sur och vägrade blogga (till ingen nytta, jag menar det är ändå bara jag som tar skada av det ändå :p). Nu har jag inte datorsladden till mobilen med mig ändå, så det blir inga egna foton. Jag som har så många fina nya bilder! :( Men det får vi väl ta senare då... Jag MÅSTE bara tipsa om världens finaste, sötaste VIDEO! Texten är nog den bästa som skrivits, för den är ju så sann. Irya's Playground heter de som gjort låten/videon och de är lite udda. Jag upptäckte dem på nycirkusen "Cirkus Cirkör" som är aktuell med sin show "Inside Out". Det var precis den jag såg, för ungefär ett år sedan. De kör samma show nu i höst igen, och jag vill bara tillbaka och se den igen! Dä spelar Irya's Playground live till föreställningarna.
JA, hon går på glasflaskor! Med TRÄSKOR!




Kramar!




MYSIGT

Hade jättetrevligt på Grappa igår. Käkade Pasta med parma skinka. Fick bara dricka cola till, haha. (A) Maten var rätt så god, men ångrade att jag inte tog kräftpizzan som var så populär. 5 stycken i mitt sällskap tog den, smakade mammas och den var verkligen jättegod! Senare gick vi till baren och jag fick en drink (alkoholfri dock) (Y) Smakade jättebra!


Snålar inte på ruccolan minsann...








Mammas drink, fick inte smaka buhu. :(




KRUNEGÅRD <3

Markus Krunegård släppte nyligen videon till hans nya singel "Hela livet var ett disco". Annorlunda var den. Men låten är otroligt bra, särskilt nu när Mauro Scocco producerat den. Han syns även i videon, hihi. Markus är en av de bästa artisterna jag vet, som sångare i Laakso och soloartist. Laakso kör en annan genre än vad Markus gör i sitt soloprojekt, typ lite Indie Rock. Älskar det! :) Om ni vill se videon så finns den att se här. Den är värd att ses, tycker jag! :))



Nu ska jag soooova, godnattkram!

PÅ GRAPPA

Hej allihopa! Sitter här på grappa och har det bäst, hihi. Orkade Bara halva portionen pasta eftersom jag tidigare åt massa bakverk på mammas kalas. Jag är enda "ungdomen" här, alla andra är vuxna. Nu ska jag sätta Mig i baren, ska dock inte dricka alkohol hoho. kram!

UNGERN-RESAN

När jag ändå sitter här hemma och har tråkigt hela dagen så kan jag lika gärna skriva lite om Ungern-resan!

Efter besöket hos en moster, bär det av till en annan nästa dag. Nämligen till Goa moster Rosi, hennes son och deras sockersöta hund Sotis. När vi kom fram så blev det mycket pussar på kinderna och kramar kan jag säga! I Ungern hälsar man på sina nära och kära genom att pussa en gång på varje kind, så som de typ gör i Frankrike ni vet. Det är jättegulligt tycker jag! Sen bjöd de oss på någonting att dricka och lilla Sotis var så himla kelsjuk! Hon ville bli klappad hela tiden, och om man slutade förföljde hon en tills man började klappa henne igen, hihi. Pussas gjorde hon också. '


SJUK

Har lite feber, smått ont i halsen och känner mig lite sådär öm i kroppen. Usch, bara jag inte gått och fått svininluensan för då dör jag.  Men faktiskt så tycker jag att alla överdriver den här så kallade svininfluensan alldeles för mycket. Den är som vilken influensa som helst. Så jag är ärligt talat inte så rädd.  Jag stannar ivarjefall hemma idag och ser om det blir bättre om jag får lite vila.

Massa kramar till er!

FINA PRESENTER

Mamma fyller år imorgon, så Molly och jag var nere på stan nyss och köpte presenter åt henne. Världens finaste grejer hittade vi ska ni veta, hoho. Kan tyvärr inte skriva det här, för då kanske mammsen tjuvkikar lite och det vill jag inte. Hon kom över med muffins med vaniljvisp, gottgott! Vi fikade på balkongen, men pallade bara att sitta där en liten stund. Det blev skitvarmt efter en stund och man höll på att dö. :p Jag tycker vanligtvis om värme, men FÖR mycket är jag inte så förtjust i.

Ha det!


Rosorna fick hon av pappa. :)

MAT PÅ GÅNG!

Har precis börjat laga mat till mig och syrran, makaroner och falukorv. Eller farlig korv som jag trodde det hette när jag var liten, hihi. Jag tror inte att jag är ensam om det, huh? ;p Första skoldagen gick jättebra, och det var så kul att se och prata med alla igen. Fick skåp på högsta våningen, ORKA!

Måste se till maten nu, bye!


SKOLSTART

Jaha, då var det dags för skolan igen efter världens skönaste och bästa sommarlov. Tror nog att jag ska orka detta, är ju rätt utvilad om man säger så. Fast semester en månad till skulle inte vara fel, hihi. :) Syrran sov hos mig inatt, och GUD vad hon vred och vände sig. Smackade med munnen, kliade på myggbett så att hela sängen skakade gjorde hon oxå. Gick och lade mig runt 22, somnade runt 00.00, 01.00.  Fast ändå var jag uppe med tuppen imorse, kl 6 gick jag upp. Ställde väckarklockan så att jag inte nådde den från sängen, då var jag ju tvungen att gå upp och stänga av den. Smart va? Syrrans idé, jag stänger ju annars av den i sömnen... Tänk så börjar jag gå i sömnen och stänga av den sen? :0 Hoppas inte, då är det jag som kommer försent varje morgon kan jag säga! Ska möta Anna innan skolan, så det här klarar jag nog av. :p  

Kramar!

HÖSTEN

Solen går ner tidigare för varje dag, det märks faktiskt nu. Det känns lite tråkigt, med tanke på att vintern kommer snart. Men man får ju inte glömma den mysiga årstiden mellan sommar och vinter. På hösten börjar det bli lite kyligare på mornarna, och då virar man om sig med stora, mysiga halsdukar, drar på sig jackan/kappan och känner hur kylan snuddar ansiktet medans man går. Man kan tända ljus på kvällarna, dricka varmt te och kolla på en film som man gillar. Och höjdpunkten med hösten, LÖVHÖGAR! Träden får så fina färger, och då kan Jojjo och jag bråka om vilken färg som är finast, hihi!

Fast just nu ska man ju njuta av sommaren så länge det går. Kram allihopa!


BUHU

Nemen, usch. Nu känner man hur beroende-framkallande "FarmVille" är! :p Jag som intalade mig själv att det inte alls var så roligt så sent som igår kväll. Men nu sitter jag här och spelar 24/7 typ. Buhuu, hur ska detta sluta?

Men kul är det iallafall, hihi.

VÄRLDENS BÄSTA FILM

Sitter och spelar "FarmVille" på facebook, då jag inte har någonting att göra. Har tänt massa ljus och tänkte sätta mig med en bra bok, "Pride and Prejudice". "Stolthet och Fördom" på svenska, ni kanske har sett filmen/serien? Jag är iallafall helt kär i filmen, så jag provade boken. Det är extremt svår engelsk text i den, men vafan, då får man ju lite träning samtidigt. :)

Kram

BOLI BOLI

Kenny Starfighter är bäääst alltså! Syrran och jag är helt enkelt galna i den filmen, vi kollade på den medans vi åt frukost. Nu springer vi runt här och hojtar "Boli Boli" till varandra, huhu. :p Och imorse försökte jag göra espresso HELT SJÄLV. Först tröck jag på fel knapp så att allt vatten i vattenbehållaren tömdes ut, så jag ställde ett glas under så att det inte skulle bli översvämning. Bytte glas ett antal gånger , höhö. Sen när jag lyckades trycka på rätt knapp (dubbel espresso-knappen) så tröck jag tydligen en gång för mycket, för kaffet i koppen höll nämligen på att rinna över kanten. Hihi, jag är smartast i världen. (a'


Å-FESTEN

Heeej, nu är jag hemma! Var nyss nere på å-festen, Eskilstunas årliga jättefest med marknader, artister, tivoli, goooodis, och fyrverkerier. Gav mig i kast med tivolit tillsammans med Jojjo, Åkte extreme-saken. Typ den enda som var värd pengarna att åka. :0 Gick runt lite och kollade på de där hemskt fula glasögonen som alla har, de där med streck istället för glas. Kan man ens se någonting med dem på? Själv ska jag aldrig köpa såna, det har jag lovat mig själv. Bara de som var formade till hjärtan, KANSKE. Vi kollade på fyrverkerierna, jag älskar dem! Fast blev dock lite besviken då de missat den sista jättestora vita raketen som de BRUKAR ha. Style skulle komma och uppträda på stora scenen kl 12, men jag frös så mycket och orkade inte vänta så jag gick hem. Trodde att jag kunde höra dem från mitt fönster, men det gick inte lika bra att höra dem som Dia Psalma. Buhu! :( 




Visst ser det ut som små gubbar? Typ tomtenissar eller nåt, haha.


Och min favoritbild <3


Jag åt nån skum godisrem med bubblegum-smak som gav mig en blå tunga, hihi.




Kram och godnatt, imorgon ska jag till IKEA igen. Funderar på att flytta in där. :p

JUST DET!

Har ju glömt att uppdatera med bilder från semestern juuu! Men här kommer lite bilder, jag har ändå så tråkigt just nu.

Moster Margit bjöd på gulash och hemgjorda lángos. Det bästa jag vet! Det är synd att jag inte kan prata med henne, önskar att jag kunde. Mormor och hon babblade om massa saker, och jag fattade noll, haha. :p





Flätade Mollys hår. Hade rätt tråkigt där ett tag, det är inge kul om man inte förstår. Rätt lite bilder blev det oxå, Molly tog en på mig och jag en på hennes hår.  Skulle ha fotat maten!

D Å L I G T!

Idag var jag på IKEA igen, allt var jättebra och vi hade plockat på oss massor av smågrejer som var absolut nödvändiga! När vi kollade lite på kastruller och grytor så börjar de ropa ut ett konstigt meddelande i högtalarna: "Våra kassor kan för tillfället inte ta emot kort, så var vänlig tag ut kontanter i bankomaten vid caféet på gatuplan." Kul för dem som skulle köpa vardagsrum fö 20 000. Hej, nu ska jag ta ut 20 papp! Hallå, liksom. När vi kom till kassorna visade det sig att snabbkassorna kunde ta kort, så vi ställde oss i en 45 minuters lång kö och väntade. Och såklart - när vi står allra längst fram i kön och det skulle precis bli våran tur, DÅ lägger kassan av och de var tvugna att stänga den. HAHA, INTE KUL. Då orkade inte mamma ställa sig i en ny kö, så vi lämnade allt och åkte hem. Då lämnade vi bland annat gosedjur som vi redan döpt. Man ska inte döpa gosedjur, då fäster man sig vid dem! Greger hette han. JAG SKA HITTA HONOM IGEN. Han skulle sitta i soffan och vara soff-kompis. :(

Dåligt, D Å L I G T.

JO...

...jag har märkt att typ hälften av alla mina inlägg skrivs sent på kvällen, natten. Haha, tycker om att vara nattmänniska på sommarlovet. Det är mysigt. :)    Sitter här med en kopp te brevid mig, hade tänkt kolla efter en taklampa till mitt rum på IKEAs hemsida. Hittade världens finaste skärm med jag har så lågt i tak här, så man skulle slå i huvudet hela tiden. Skitsynd, jag hade verkligen förälskat mig i den där lampskärmen!  Får hitta något som passar perfekt nu!



Ha det!


KALLT?

Alltså, jag är absolut inte på blogghumör idag, räkna med dåligaste uppdateringen någonsin, hehe! Jag måste bara få säga att jag tycker att det är askallt ute, fastän termometern visar 19 plus. Är jag galen? Antar det.

Kram


MED ISSA

Hejsvejs! Anna kommer över hit efter lunch och då ska vi se film! Det är lite till-och.från väder ute idag, så ena stunden är det varmt och sen blir det helt plötsligt svinkallt ute. Har en av mina nyinköpta klänningar på mig som jag köpte igår, tillsammans med Issa. Jag har märkt att alla mina sommarklänningar ligger på ungefär samma färgskala. Persikofärgat/orange typ. ^^ Hon och jag hade så mycket för oss igår, därför uppdaterade jag ingenting under dagen. Vi gick först runt lite på stan, men det var jättegrått och trist där så vi tog bussen till Tuna Park istället. Där hade VILA rea, så vi var där i ungefär 45 min och provade och köpte klänningar. Det var "tag 3 betala 2" på alla reavaror, så Issa och jag bestämde att vi kunde köpa tillsammans och få en sak på köpet. Då fick jag välja det tredje plagget, bara för att Issa är världens bästa kusin! Så det blev 2 klänningar istället för 1. Sen tröttnade vi, och hann precis ta samma buss vi åkte dit med eftersom den vänt borta i folkesta. Och då hade biljetten inte gått ut än så vi betalade bara för 1 resa, haha. :p Vi fikade på smak, jag kommer ju snart bli deras käraste stammis ju. Men det är det bästa kaféet, efter Sylvia såklart. Men man orkar oftast inte gå dit från stan bara för att fika. 






Varm choklad utomhus, med filt. <3

Och här är klänningarna:






Vad tycks? Fina va!

Nu ska jag vänta på Anna, hej sålänge!



KOLLAT PÅ TV

Gokväll! Har kollat på "Wallander - Kuriren" med mamma, helt okej film enligt mig. Fast i slutet började filmen hacka och ljudet försvann. Jag blev VÄLDIGT irriterad på det. Nu är jag hos pappsen. Syrran ska åka till Helsingland imorgon med mormor och hennes vän, fast jag stannar hemma. Känns liksom skönt att ta det lite lugnt nu innan skolan börjar igen.

HOS MORMOR

Nu sitter jag hos mormor och har det bra. Åt lunch här nyss, panerat kött och hemgjort potatismos. Det finns inget som slår mormors potatismos sörru, det är överlägset bäst! Till efterätt fick jag glass med varm hallonsås till, precis så jag älskar det. Hon har också köpt körsbär till mig, som jag ska festa på NU. Haha, jag känner mig väldigt bortskämd när jag är här, mormor är alldeles för snäll! <3    Kram, vi hörs!

FÄSTING!

Usch! Jag upptäckte nyss att jag har en fästing på armen! Den sitter liksom på bakre armen, dit jag inte når med händerna. ÄckligtÄckligtÄckligt! Jag hatar fästingar. Jag kan inte ta bort den nu, och jag kan inte be om hjälp heller för alla sover här förutom jag. Får väl vänta tills imorgon och be pappa hjälpa mig ta bort det äcklet, annars får jag väl borrelia eller nåt.

Godnattkram! på er iallafall, ni som e vakna de vill säga.

BEING HUMAN

Kollade nyss klart på det sista "Being Human"-avsnittet, guuud vilken lättnad att Mitchell inte dog! Om han skulle gjort det skulle det inte vara någe kul att titta längre. :p Haha, Owen slutade som ett psykfall och den där skumma snubben i slutet är läskig. Jag antar (och hoppas!) att det kommer en ny säsong, jag menar man kan ju bara inte låta det som han sa vara! Det är så freakin' spännande!! Nu ska jag sätta mig här vid datorn en stund, sen ska jag gå och lägga mig. Jag har inte lust att sova bort hela förmiddagen imorgon som jag brukar göra! Jag har lärt mig att stänga av alarmet i sömnen, undrar hur det ska gå för mig när skolan börjar...   Kram! (och godnatt, ifall jag inte uppdaterar senare)



JIPPIYEY!

Hej allihopa! Idag ska jag till IKEA, jippiyey! Brukar bli Västerås, bara för att det är närmast, men nu blir den kungens kurva istället.  Jag vill ha en ny sängstommeeee! :p Och en lampa oxå, har ju förfan ingen taklampa här. Undra hur det blir i vinter utan en taklampa, det kommer ju vara kolsvart i mitt stackars rum. Usch, vill inte tänka på vinter just nu, det är ju sommar. :)



TILLBAX

Nu är jag tillbaka från Jojjo! Vi hade jätteskoj, plockade en hel burk blåbär och hallon och var ute på promenad kl 22, haha. Vi bakade chokladmuffins också, men de brände vi så de smakade inte särskilt gott. Hon har fått mig att bli beroende av "Being Human"-serien som går på svt. GUUD vad det är bra! Ska nog sätta mig med ett avsnitt ikväll och bara mysa!






Sen hälsade vi på framor och farfar, och Dunderklumpen! Dundis är miiiin, bara miin. <3

Ni får alla ha en trevlig kväll, nu ska jag strax äta mat. Kram!

PUUH...

 ...va det är varmt! Känner typ för att springa ut till ån här utanför och ta ett dopp. Fast då skulle jag bli nerdragen av massa undervattensvirvlar och det är ju inte så skoj. Fast jag ska inte klaga egentligen, det var tusen ggr varmare i Ungern vid den här tiden (och alla andra tider på dagen också, för den delen!). Och där fanns det bara varma källor istället för åar, så hahaha... 

Jag ska över till Jojjo senare idag, och vi skulle bada då. Skööönt! Fast min bekini gick sönder igår, dåålig kvalite kan man säga. Jag har bara använt den några gånger den här sommaren sen jag köpte den, buhuu... Och min andra bekini är hos K-B, hon lånade den igår när vi badade och den följde med henne hem. 
W O R S T  C A S E  S C E N A R I O säger jag bara. D:


HALLELUJAH-MOMENT

Idag kom K-B till mig och hon upptäckte "The phantom of the opera"-filmen ligga på vardagsrumsbordet. "Ooo, den här har jag inte sett!" sa hon. Så vi kollade på den, för hur kan man liksom missa "The phantom of the opera"? Ofattbart! Sen tog vi en liten promenix ner till stan för att äta på Thai Classic. Kyckling i jordnötssås, det tar jag alltid när jag går dit. K-B provade räkor, fläsk och kyckling i jordnötssås för lite omväxlings skull. Hon gillade inte räkorna, hahah. :p Sen köpte vi nya shorts till dansen på hm, svarta och perfekta att röra sig i. Hart letat efter såna sen jag började dansa, men det har antingen inte funnits i min storlek, eller inte funnits alls. Så nu var det liksom hallelujah-moment för mig. Vi fikade på Café Smak, Cookie med "Vitamin Well". Sen blev vi så sugna på att bada, så vi drog till Vilsta och svalkade oss lite.


Jag ser ut som ett vilde som äter sten, J A G  V E T.


DAGENS UNGERN-UPDATE:

Vi kom till Tyskland och färden med bil fortsatte där. Försökte få lite bra bilder genom bilrutan, men de flesta blev misslyckade till max. Bajs också!




Jag tänkte fota den fina ihoprasade ladan, men man ser bara massa soptunnor. Hehe, komiskt....

ROTHOFFSPARKEN

Idag var jag med mammsen hela dagen. Först solade vi på Djurgården med mormor  och Molly, och shit vad varmt det var! Jag höll på att svettas ihjäl där. Sen cyklade vi hem och fräschade upp oss lite, för att sedan bege oss ner till stan och köpa sushi. Vi tog med oss det till Rothoffsparken och satte oss i gräset och åt, mums! Mamma brukade sitta med mig i den parken när jag var liten, och det kommer jag såväl ihåg, haha. :) När vi ätit klart gick vi och kollade på de olika blomsorterna, precis som när jag var liten. Det var jättejättemysigt! Efter det blev det kaffe på Wayne's (islatte för mig!) och sedan hem. Och jag köpte nya skor idag också, skitfina är de!


Köpta på nilson, jag älskar dem!


















Ser ni fiskarna? :)

DAGENS UNGERN-UPDATE:

Vi spenderade första natten i Malmö, sedan åkte vi över Öresundsbron. Ganska lång bro det där. :p




Sedan åkte vi igenom hela Danmark för att sedan ta färjan över till Tyskland.


Jag på färjan.


UPPE I BERGEN, TYSKLAND

Hejsansvejsan! Har ju inte kunnat uppdatera utan internet så det var ju en vecka sen typ. :( Nu har jag iallafall bott klart i Ungern. Vi bodde i 3 olika städer, Salgotarján, Eger och slutligen Budapest. Vi åkte från huvudstaden imorse och nu sitter jag på något litet hotel uppe i bergen i Tyskland. Haha, du undrar säkert vad jag gör här.. Jo, mamma och pappa bokade det här hoellet igår av nån konstig anledning. Men fint äre här iaf. :) Imorgon ska vi åka vidare genom Tyskland och övernatta någonstans runt Hamburg. Ännu en tråkig, lång dag i en fullproppad bil. Menmen, jag får väl roa mig med några "south park"-avsnitt så går det säkert snabbare.

Från Budapest igårkväll, -natt




Och här hotellet jag är på nu (utsikt från altanen bara)




Sen när jag kommer hem kommer jag lägga ut lite bilder från resan varje dag, för det blir för långt att ha allt i samma inlägg, höhö. Ha det bäst sålänge, så hörs vi förhoppningsvis imorgon om det finns internet där jag bor. Godnattkram!

RSS 2.0